Josep Miquel
Arroyo Baena

Vaig néixer a Vic el 1976. Sóc llicenciat en Filologia catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster de Formació de Professors de Català per a Adults per la Universitat de Barcelona. He estat vinculat a l'educació d'adults durant 15 anys. Actualment, soc professor de llengua i literatura catalana a Secundària.

Què he fet

He treballat com a professor d'adults al Centre de Formació Permanent d'Osona Sud. Allà he fet classes de llengua i literatura per a cursos d'obtenció de l'ESO, de l'accés a grau mitjà i superior. Durant tot aquest temps vinculat amb adults, he participat en jornades, congressos i xerrades. També he impartit cursos de formació del professorat de persones adultes (IOC, Diputació de Barcelona, CEFIRE); i he publicat articles a El Diari de l'Educació, INED21 i a la revista enTERA2 de la Asociación Espiral, entre altres. L'any 2018 vaig guanyar la Peonza de Plata dels Premis Espiral Edublogs en la categoria de millor blog de reflexió sobre la pràctica educativa.

Què m’interessa

Tinc especial interès en l'educació, especialment en l'ambit de la secundària i, és clar, l'educació al llarg de la vida. M'apassiona la llengua, ensenyar-la (no en sentit literal) i aprendre des de la pràctica reflexiva. Procuro estar al cas de tot allò que té a veure amb la didàctica de la llengua i la literatura. Crec en la reflexió docent com a eina d'innovació metodològica i en la paraula dels alumnes.

A fora de l’aula…

Llegeixo de tot, faig ràdio, alguna partida a videojocs retro i jugo a futbol sala sempre que puc. Però el millor és que tot plegat puc compartir-ho amb la meva dona i dues nenes precioses.

Vols contactar
amb mi?

Si t'ha agradat algun article, si vols aprofundir en algun tema, vols fer alguna aportació o tens projectes interessants per oferir-me, no ho dubtis i contacta-hi!