[049] Un canvi de mentalitat docent i personal

jmab2012-2013, GeneralLeave a Comment

Des de la darrera entrada del blog han passat pràcticament dos mesos. No ha estat per mandra ni desinterès: ha estat una qüestió d’adaptació a una nova situació professional, però també de tipus personal i d’actitud davant la meva tasca com a docent.

Just el primer dia em van comunicar que aquest curs no seria el cap d’estudis del centre on treballo. Va ser una notícia inesperada i que, inicialment, me la vaig prendre malament. Però amb el pas dels dies, vaig assimilar-ho i, vist amb perspectiva, crec que la decisió -que jo no vaig prendre- ha estat positiva en molts aspectes.

Primer, a nivell organitzatiu de les classes, he pogut dedicar més temps a la preparació dels mòduls del curs i del trimestre. Es podria dir que el fet d’esdevenir “professor ras” m’ha rejovenit l’esperit docent. A banda dels mòduls de GES, aquest curs també faig les classes de català i de castellà per al curs de formació de la prova de grau superior. I de ben segur que sortiran noves propostes de cursos, als quals ara podré dir que sí, ja que tinc temps i motivació per a portar-les a terme.

Segon, a nivell de responsabilitats dins el centre, he deixat un càrrec que sempre vaig portar amb molta il·lusió i professionalitat. N’estic ben satisfet de la tasca realitzada aquests quatre anys com a cap d’estudis, tot i que em sap greu haver-me quedat amb el regust d’idees a mig fer i projectes que potser romandran adormits per sempre més.

I com a conseqüència dels aspectes anteriors, ara he optat per canviar el xip. Val a dir que la feina de cap d’estudis era molt absorbent i em restava temps per a la formació, però també per a la dedicació a la meva família. Per això, i aprofitant l’avinentesa dels aconteixements explicats anteriorment, vaig pensar que seria un bon moment per fer una aturada en el camí i plantejar-me la meva feina amb un altre tarannà.

 

D’aquesta manera, i amb la tranquil·litat d’haver passat ja pàgina, n’obro una altra plena de motivació per millorar els cursos d’aquest curs, afrontar el repte de les classes de grau superior, ajudar en la millora del meu centre, estar obert a viure noves experiències docents, dedicar temps a la meva formació docent, a mi mateix (per què no?) i, especialment, gaudir més del que tinc a casa.

Amb aquesta nova mentalitat arrenco -ara sí- el curs 2012-13. Encara em queda camí per recórrer, encara poden passar moltes coses al llarg de l’any. Però no deixaré que aquesta nova flama s’apagui tan fàcilment.