[062] El primer vídeo “flipat” per a adults

jmab2013-2014, General1 Comment

Fa pocs dies que vaig enllestir el que és la meva primera incursió en la construcció de materials audiovisuals per a GES. La intenció és posar a prova l’experiència de la flipped classroom amb els alumnes adults per tal de buscar nous mètodes de divulgació gramatical, de participació i de dinamització a l’aula.

Pel que fa al vídeo, l’he realitzat per al mòdul de Lengua castellana 1 (GES 1). Enguany treballem en la creació d’una biografia i, a nivell gramatical, hem de conèixer el verb, però concretament les formes en passat. D’aquesta manera, al vídeo hi trobaran tot el que haurien de saber sobre els verbs en passat a nivell morfològic i també ortogràfic. Així doncs, he focalitzat la gramàtica per al compliment de la tasca, i he obviat de manera conscient determinats aspectes de la categoria verbal.

Penso que el video és senzill, la informació està força condensada i no cansa. En aquest sentit, l’ús de PowToon no és gratuïta. Tots els elements (les imatges, les animacions, les tipografies, el procés de creació de presentacions) estan fets amb la intenció que el contingut -sigui quin sigui- flueixi i arribi als alumnes d’una manera amena.

Sé que la informació podria estar millor dosificada, un pèl més picadeta, que haig de donar-li un segell propi a les presentacions, etc. Però per ser la primera vegada, n’estic satisfet. Ara haurem de veure què en pensen els alumnes i, sobretot, si ajuda al bon desenvolupament de la flipped classroomCom ja comentava més extensament al post anterior, la pràctica de la classe invertida pot tenir aspectes positius. I espero que aquest vídeo sigui el primer d’uns quants més. Aixó significarà que la proposta ha estat ben rebuda.

Ah!, el vídeo és aquest: