[052] Lectura en digital

jmab2012-2013, GeneralLeave a Comment

Aquests dies de descans per festes nadalenques, m’he proposat posar-me al dia amb les lectures de llibres, textos i articles relacionats amb aspectes de didàctica de la llengua i de la literatura. Sé que no m’ho acabaré tot durant les vacances, però sí que volia començar per aquelles lectures que em poden servir per a preparar els mòduls del 2n trimestre.
Una d’aquestes és Lectura en digital, un text que va publicar l’Àrea de Tecnologies per a l’Aprenentatge i el Coneixement del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i dirigit cap al professorat.
Entre altres aspectes, vol donar a conèixer estratègies que permetin una bona comprensió de textos en format digital. A més, no només teoritza sobre aquest tema, sinó que aporta recursos i propostes didàctiques als docents per tal d’aplicar aquestes estratègies a l’aula.
Val a dir que les estratègies que s’hi inclouen focalitzen el seu interès a cercar informació de textos digitals a través d’eines senzilles: planificació de la cerca, navegació precisa i concreta per la xarxa, utilització de les paraules clau adients o avaluació de la informació que s’ha recollit.
Amb tot, Lectura en digital és un text necessari i que aporta idees per al treball didàctic de la comprensió oral en general. Però també esdevé un punt de partida per a la millora de la comprensió lectora digital en particular, una competència que ha de ser clau en el món actual que vivim.