[162] enTERA2.0 amb l’aprenentatge al llarg de la vida

jmab2017-2018, GeneralLeave a Comment

Cada any, l’associació Espiral Educación y Tecnología publica la revista enTERA2.0. És una publicació anual on es recullen opinions i reflexions al voltant d’experiències educatives, generalment lligades a la tecnologia en educació. I enguany el tema és l’aprenentatge al llarg de la vida.

En aquest número trobareu des d’articles científics, una entrevista a Blanca Arteaga, reflexions sobre l’Any de l’Educació d’Adults a Europa i acompanyament digital fins a experiències d’aula, de centres, de plataformes i d’administracions locals. Totes conformen un panorama molt complet de l’educació d’adults avui dia. I demostra d’aquesta manera que l’aprenentatge al llarg de la vida té una salut de ferro i que respon a les necessitats dels alumnes amb propostes educatives innovadores i de gran impacte no només en l’aprenentatge dels alumnes sinó també en l’entorn.

Aquest número també demostra que l’educació d’adults es mou i no resta al marge del debat educatiu. Hi és i sempre hi ha estat. Una altra cosa és el tracte que rep per part de les administracions i de la comunitat educativa en general, a les quals espero que els arribin uns quants exemplars d’aquest número. I és clar, que se’l llegeixin.

Vull agrair, doncs, a la direcció d’Espiral i a la redacció de la revista que hagi dedicat aquest número a l’aprenentatge al llarg de la vida. Us ho agraeixo de tot cor perquè arriba en un moment molt dolç de reivindicació de la feina que es fa des d’aquest àmbit educatiu. I també en un moment on cal fer visible tota la feina que s’està portant a terme. I la revista satisfà aquesta necessitat de mostrar què és i què fa l’educació d’adults amb una fotografia on no hi falta de res. De debò, enhorabona per la feina feta.

Ah!, i ha volgut publicar un article meu també. Parlo sobre l’experiència de la biblioteca que vam posar en marxa amb els alumnes de GES l’any passat. Us deixo l’enllaç de la revista i també de l’article per separat. Gràcies, Espiral, per l’oportunitat de publicar l’article. I ara, gaudiu d’enTERA2.0!!!

Revista enTERA2.0, “Aprendizaje a lo largo de la vida”.

Article Fem biblioteca!!! Un projecte d’inesgotables possibilitats.